Stadshotell med unik karaktär

29. juni 2011

Livsstilshotellet Scandic Grand Central öppnar med sina 391 rum, restaurang, bistro och hotellbar/lounge den 1 oktober på Kungsgatan/Vasagatan i Stockholm. Bakom hotellets design och inredning står Arkitektbyrån Koncept i Stockholm, Ann Marie Ekroth projektledare för inredningsjobbet berättar hur de tänkt kring utformningen av hotellet.

Vart har ni hämtat inspiration ifrån när ni inrett hotellet? Inspirationen kommer från staden och gatans teater och från den stiliga byggnaden med sina fyra torn som hotellet är byggt i. Vår tanke är att det ska kännas som om det alltid har legat ett stadshotell här och inslagen av stads och gatumiljö ska bli en del av hotellupplevelsen. I inredningen har vi använt oss av gatans material som stål, plåtar, metallrester och skyltar som vi sedan blandat med de material som funnits i huset i alla tider som marmor, sammet och vackra träpaneler. Tanken är att den här kontrasten ska ge hotellet en unik karaktär.

Vad ska hotellet ge för känsla? En skön, varm, avslappnad känsla där man känner sig välkommen, ett vardagsrum där hotellgäster och stockholmare kan träffas. Lobbyn, de två helt olika barerna och teaterbrasseriet, med sin inre del av soffor och fåtöljer i det gamla Schweizeriet, erbjuder ett rikt utbud av olika miljöer och känsla.

Vem är den tänkta gästen? En eklektisk mix av alla typer av människor men den som besöker hotellet ska ha gjort ett medvetet val. En gäst som gillar musik, god mat & dryck och som vill uppleva staden. Framförallt har Scandic en önskan om att bredda målgrupperna, både locka Stockholmare till kvarteret, och utöka andelen av internationella gäster. 

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)


  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Live överblick
LoadingHäng med oss på Instagram @plazainterior


Bloggar


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...

Poll

Vilket rum ska du renovera nästa gång?

Resultat