I butik nu

NR 06 2015

  • Redo för sommar!
    Härlig inspiration för uteplatsen och sommarstugan
  • Redaktionens semesterplaner
  • Shopping: Glas och porslin
  • 23 toppenköp till köket
  • Utvalt! Finaste dagbäddarna

Ljuvliga skräckscenario

Jag hörde ett intressant inslag på P1 häromdagen. Det handlade om överhetens oro inför vad arbetarna egentligen skulle ägna sig åt när två veckors lagstadgad semester infördes i Sverige 1938. Skulle de verkligen kunna förvalta ledigheten på rätt sätt? Informationskampanjer startades för att uppmuntra befolkningen till att göra rätt saker på semestern. Att resa bort, lära sig något nytt, eller läsa en bok var bra aktiviteter. Även all form av friluftsliv och motion ansågs vara ideala sysselsättningar. Förutom att vila ut skulle arbetarna helst komma tillbaka från semestern och prestera bättre än innan. Den stora rädslan låg i att befolkningen skulle förfalla i aktiviteter som dans, alkohol och skräpkultur. Sådana hemskheter som att lyssna på radio eller titta på film.

Lustigt ändå hur vi i dag ägnar oss åt någon slags ljuv harmoni av dåtidens ideal och överhetens värsta tänkbara scenario. Själv tycker jag att en perfekt semester består av både lathet och äventyr; sträckläsning av böcker och tv-seriemaratons, kallt vitt vin och cykelturer till badet. Det senare inte nödvändigtvis i kombination med varandra, men ni förstår vad jag menar.

På sida 90 delar jag och mina kollegor med oss av våra semesterplaner, härlig inspiration till resor och sommarshopping. Vi har även massor av tips till dig som vill ägna semestern åt praktiska projekt. På sida 108 hittar du sex smarta renoveringstips för att uppdatera sommarstugan med enkla medel och på sida 96 bjuder vi på underbar inspiration till trädgårdens olika uteplatser.

Jag måste erkänna att jag själv ogärna ägnar semestern åt olika renoverings- eller byggprojekt men efter att ha intervjuat underbara Gunilla Bremer på sida 42 känner jag att det kanske måste bli ändring på det där. Missa inte deras fantastiska hem och trädgård som de till stor del byggt upp helt själva. Hon berättar så inlevelsefullt om tillfredsställelsen av att skörda frukten av sitt eget arbete att jag börjar tro att jag missar något. Och då finns det ju inget bättre tillfälle att sätta igång än på semestern. Kanske kan jag då återvända till jobbet i augusti utvilad, men med nya kunskaper. Som en god medborgare av folkhemmet.

Trevlig läsning!

Louisa Hammarbäck
Chefredaktör

"Häng med oss på Instagram @plazainterior

Bloggar


Redaktionsbloggen

På redaktionsbloggen får du följa med Plaza Interiörs medarbetare läs mer...


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...