I butik nu

NR 03 2015

  • Nymålat! Vårens finaste tapeter & färger
  • 12 softa soffor
  • Tema badrum – fånga stilen i vår inspirerande köpguide
  • Pallar vi gillar
  • Säsongens accent – gult
  • Våra favoriter från Formex

Ångestmonster eller drömbubbla

Som ett ”ångestmonster”, så beskrivs renoveringen i ett av hemmen i det här numret. Jag tror att alla som renoverat kan känna igen sig i det där. Hur alla beslut som ska tas, telefonsamtal som ska ringas och avtal som ska skrivas på, plötsligt känns övermäktiga och man bara vill få pausa lite. Jag gör det i alla fall, och min man gör det definitivt. Det är faktiskt hans egna ord, han har nämligen skrivit texten till reportaget hemma hos Malin Nordström och man kan helt enkelt säga att han kände igen sig.

Samtidigt finns det ju inget roligare än att få ta alla de där besluten från grunden (telefonsamtalen och avtalen vill jag dock undvika alla dagar i veckan). Därför älskar jag när det är dags för badrums- och kökstema i tidningen. Vi har tema badrum i det här numret – och kök i nästa. Alla badrum vi valt den här gången bjuder på olika platsbyggda små lösningar och vackra kakel och klinkerkombinationer, sådant som får mitt hjärta att slå lite extra fort. Och just sådant som man inte kan förändra om man inte får göra det själv från grunden. Jag skulle kunna gå så långt som att säga att jag tycker det är roligare att renovera kök och badrum än att inreda. Kök- och badrumsmapparna på mitt Pinterestkonto är bevis på detta.

Trots att jag inte har någon renovering på gång växer mapparna stadigt. Jag säger att det inte är någon renovering på gång, för det är det inte, men samma man som skrev om ångestmonstret är även sjukligt besatt av att leta renoveringsobjekt på Hemnet. Den senaste tiden har han blivit besatt av att göra fynd och visar konstigare och konstigare lägenheter. Jag kallar det renoveringshybris, han tror att just vi är lite bättre än alla andra aktörer på Stockholms bostadsmarknad och därför kan förvandla vad som helst till guld. Jag vågar knappt låta honom läsa om familjen Dunér, som lämnade sekelskifteslägenheten och gigantiska lån bakom sig och förvandlade en trist 70-talslägenhet till ett hem som platsar i ett glossigt inredningsmagasin. Nämligen det här.

En badrumsspecial, familjen Dunérs förvandling och reportaget hos paret Nilsson-Hjalmarsson som slår fast att ”Vi levde i en drömbubbla under hela renoveringen” gör allihop att ångestmonstret känns avlägset och möjligheterna oändliga. Bäst att jag gömmer det här numret. I alla fall tills jag själv inte kan stå emot längre.

Louisa Hammarbäck
Chefredaktör

"Häng med oss på Instagram @plazainterior

Bloggar


Redaktionsbloggen

På redaktionsbloggen får du följa med Plaza Interiörs medarbetare läs mer...


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...