I butik nu

NR 08 2015

  • 100 finaste köpen under 1 000 kr
  • 23 snygga tapeter
  • Årets färgtrender
    – 70-talet inspirerar
  • Stilguide: Sovrum att drömma i
  • Sommarens skönaste hem

En vän med facit

Under en period i 20-årsåldern bodde flera av mina bästa kompisar, min lillebror och jag i samma bostadsområde i utkanten av Stockholm. Det var underbart att kunna springa över till varandra bara för att titta på ett speciellt tv-program som ens kille inte gillade, eller plinga på hos brorsan mitt i natten om jag var utelåst.

En annan underbar grej är att ha en bästis som är arkitekt, man får massor av hjälp och idéer som man som vanlig dödlig aldrig annars skulle komma på. Man kan tro att mitt jobb på den här tidningen har lärt mig vad jag kan om inredning men jag skulle säga att det är min vän Jonna som är min största inspirationskälla. Något som däremot är mindre kul är att bo i en exakt likadan lägenhet som den där bästa arkitektkompisen och hennes möbelsnickrande pojkvän, vilket jag gjorde under dessa år. Det var som att ha ett facit på hur man kunde ha gjort, om man hade gjort allt rätt. Mitt inredningskonto sträckte sig inte längre än Ikea medan deras möbler vad specialbyggda i Konstfacks snickeri. Jag är inte den som brukar jämföra mig med mina vänner, men det här med att lägenheterna var exakt likadana var lite knäckande. Ens inredningsrelaterade tillkortakommanden blev så väldigt tydliga.

Några år har gått sedan dess och Jonna och jag har hamnat i olika stadsdelar, i olika lägenheter. På sidan 58 kan ni faktisk se hur det ser ut hemma hos henne idag. En alldeles fantastisk lägenhet som dessutom är maxad för trevligt häng. Lika inspirerande som då, och även om det är skönt att slippa den där exakta jämförelsen så skulle jag flytta in i lägenheten på våningen under hennes vilken dag som helst, bara för att kunna springa upp och titta på Wolf Hall precis när jag vill.

En sak som Jonna och hennes man Nisse är väldigt bra på är det där med färger. För mer färginspiration, bläddra till sida 92, där vår stylist Elin Hermansson tolkat årets stor färgtrend. Efter årets upplaga av Milano-mässan var det solklart att det är 70-talets färgskala som kommer regera de närmsta åren. Jag har än så länge bara vågat mig på dessa murriga färger på insidan av vår garderob, vi får se hur lång tid det tar innan de letar sig ut på vardagrumsväggarna hemma hos familjen Hammarbäck.

Trevlig läsning!

Louisa Hammarbäck
Chefredaktör

"Häng med oss på Instagram @plazainterior

Bloggar


Redaktionsbloggen

På redaktionsbloggen får du följa med Plaza Interiörs medarbetare läs mer...


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...