I butik nu

NR 04 2015

  • Härliga kök! Inred hemmets favoritrum
  • Möt världens bästa inredare
  • Inspireras av naturen
  • Sköna tyger och mönster
  • Säsongens mönsterbild – fläckigt
  • Våra favoriter från Stockholm Furniture Fair

Med världen som scen

Ni är fler och fler som följer oss på Instagram, det tycker vi är galet kul. För oss som tidigare har skickat iväg en tidning till en ganska anonym läsarskara har det varit fantastiskt att få uppleva hur ni har fått både ansikten och namn. Eftersom vårt gemensamma intresse är inredning får vi i många fall följa med hem till er och se hur ni har det. Ibland blir vi så inspirerade av det vi ser att vi hör av oss och frågar om vi får komma och göra ett reportage. Så var det med @madebymor vars kök pryder det här numrets omslag. Mia som ligger bakom kontot berättar om att just sociala medier är en stor källa till inspiration för henne. På sida 40 kan ni läsa hela reportaget och om hur hon fick en stickling på posten från en Instagramvän. ”Det finns något fint i att människor som inte känner varandra men delar samma intresse, möts i den virtuella världen”, säger Mia. Jag kan inte annat än hålla med.

Instagram gör också att vi kan inspireras av kreativa personer världen över, oavsett om de är baserade i Melbourne eller LA. Flera av namnen i vår spaning ”De inreder världen” på sidan 110 har Instagramkonton som vi följer slaviskt. David Flack, @flackstudio och Kelly Wearstler, @kellywearstler är två exempel på inredare som gör något helt annat än det vi är vana vid att se. Underbara färgchocker utlovas!

På samma sätt som vi följer en del Instagramkonton slaviskt är vi lite lätt besatta av vissa hashtaggar. Förutom vår egen #plazainteriör har vi kikat på #HemtexEditedByPlazaInteriör minst en gång varje dag sedan den startades. Arbetet kring vår kollektion för Hemtex har varit spännande från början till slut och en av de roligaste upplevelserna har varit att se hur våra grejer har hittat hem till er. Stort tack till alla som lägger upp bilder under dessa två hashtaggar!

Sedan senaste numret gjordes har möbelveckan gått av stapeln i Stockholm. Via olika hashtaggar kan i princip vem som helst besöka en designvecka utan att sätta sin fot i mässhallen. Under #2015sff hittar ni över 6 000 bilder från Stockholm Furniture Fair, så coolt. För dig som blir imponerad av den siffran men känner att det räcker med godbitarna har vi på redaktionen valt ut våra favoriter på sidan 36. Det är ju nämligen det vi är till för, att guida er i det där eviga inspirationsflödet som finns tillgängligt i mobilen, i datorn, på andra sidan jorden eller alldeles utanför dörren.

Louisa Hammarbäck
Chefredaktör

"Häng med oss på Instagram @plazainterior

Bloggar


Redaktionsbloggen

På redaktionsbloggen får du följa med Plaza Interiörs medarbetare läs mer...


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...