I butik nu

NR 09 2015

  • Stilsäker höst
  • Årets bästa design
  • Perfekta frukostskålar
  • Trend: Trä i alla former
  • Uppdatera badrummet

Vid det här laget är väl de flesta tillbaka vid skrivbordet efter semestern? I skrivande stund har dock inte semestern börjat än utan jag är mitt uppe i en kaosartad lämning av detta nummer med två dagar kvar på kontoret. Det är ännu oklart om vi kommer springa härifrån vid midnatt på fredag utan att komma ihåg att stänga av datorer och sätta på autoreply på mailen. Eller om vi för en gångs skull kommer lyckas få ett kontrollerat avslut på våren med lyxen att hinna städa skrivbordet. Vilket vi aldrig hinner någon annan fredag resten av året.

I det här numret är det premiär för den nya vinjetten ”På jobbet med”, först ut är Petra Gardefjord bakom varumärket Mini Mocks. Plaza Interiör är en kreativ arbetsplats bestående av en grupp esteter men trots att vi avancerat till en kontorsplats med utsikt och försöker att ha färska blommor på skrivbordet så är det långt ifrån den där glamorösa tidningsredaktionen man ser på film och som vi själva drömmer om att jobba på. Så som vi också inbillar oss att det ser ut på alla andra tidningsredaktioner, hos formgivare, pr-byråer och stylister. ”På jobbet med” är vårt försök till att få glutta in på alla dessa kreativa, charmiga och välstädade kontor. Nu verkar det vara ganska stökigt hos Petra men när man jobbar med mockasiner så blir liksom allt stök bara gulligt. Jag har alltid föredragit höstens nystart över den i januari, och mitt höstlöfte blir att anstränga mig för att få till en lite vackrare arbetsmiljö för mig och mina kollegor och inspirationen hoppas jag hitta i höstens alla nummer av Plaza Interiör.

Vi brukar alltid starta höstsäsongen med ett urval av Årets bästa design, vårt design-år går från september-september, den där härliga höst-nystarten gäller även här. Det är alltid ett roligt sätt att summera året på och sedan blicka framåt, med Formex-veckan i slutet av augusti som en naturlig kick-start på jobb- och designåret. Min spontana reflektion är att det kom mycket fina accessoarer, lampor och husgeråd förra året men färre spännande möbelnyheter. Vi får se vad vi har att vänta oss framöver. Oavsett önskar jag alla en inspirerande och vacker höst både på jobbet och utanför.

Välkomna tillbaka!

Louisa Hammarbäck
Chefredaktör

"Häng med oss på Instagram @plazainterior

Bloggar


Redaktionsbloggen

På redaktionsbloggen får du följa med Plaza Interiörs medarbetare läs mer...


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...