I butik nu

NR 02 2015

  • Bohemiska drömmar- allt för sovrummet och sängen
  • 41 lampor för alla rum
  • Fyra stilsäkra hem
  • Kakel med attityd
  • Inspireras av gyllene snittet

Skattjakt bland minnen

Vi är hemma hos släktingar till en kollega för att plåta sängkläder. Maffiga väggpaneler, kakelugnar i alla stilar och två meter höga fönster är vad som lockat oss hit.Det är en perfekt fond för de moderna textilierna vi ska plåta. Huset är så stort att det inte varit tal om att byta ut möblemanget i ett svep. I stället har olika generationer satt sin prägel på rummen. Möblemanget är en mix av 1700-tal och 70-tal. Medan vi jobbar kan jag inte sluta tänka på vilken dröm det hade varit att komma hit som 10-åring med huvudet i det blå. Varje rum hade gett uppslag till en egen lek och en egen låtsasvärld.

Hemmen i det här numret är på vissa sätt motsatsen till det här eklektiska huset, de är alla oerhört trogna en stil. Samtidigt har de alla en förkärlek till detaljer, och i de där detaljerna ligger samma fantasieggande egenskaper. Antikhandlaren Claes Schalling tycker om när man kan gå på skattjakt bland vackra saker i sitt hem. Inredaren Pella Hedeby kallar sig en minimalist-wannabe men säger att hon är för prylkär för att klara av det. Där är den igen – kärleken till fina saker.

Själv kan jag inte kalla mig stilsäker, jag har definitivt lättare för att bli förälskad i enstaka föremål än att ta ett steg tillbaka och tänka på helheten. I småsakerna ligger minnena, resorna, humorn och nostalgin. Men i huset, som inretts pö om pö av olika generationer, är det som att möblerna har fått samma magiska kraft.

De är alla minnen.

Louisa Hammarbäck
Chefredaktör

"Häng med oss på Instagram @plazainterior

Bloggar


Redaktionsbloggen

På redaktionsbloggen får du följa med Plaza Interiörs medarbetare läs mer...


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...