I butik nu

NR 05 2015

  • Härliga trädgårdsliv! Inred växthuset, balkongen, sommarstugan och bersån
  • Fem vackra hem
  • Tema badrum
  • Köpenhamns bästa adresser

Nya Influenser

I det här numret är det premiär för en helt ny avdelning i tidningen som vi valt att kalla Influenser. Den handlar om mode, mat, resor och kultur – ämnen som jag tycker själsligt hänger ihop med inredning. Sånt som gör livet vackert och härligt helt enkelt. Allt från restauranger och modemagasin kan influera såväl arbetet med tidningen som hur jag inreder hemma och jag tror det gäller många andra också.

Man vet aldrig var man hittar den perfekta färgnyansen eller får nya idéer. Är man intresserad av porslin och dukning så är man oftast intresserad av vad man har på tallriken och vise versa. Och vackra nya miljöer hittar man ju oftast på hotell, restauranger och museum. Det kan räcka med att ta sig över Öresundsbron för att få en riktig inspirationsinjektion. Vår redaktör Antonia Wiklund har listat de bästa adresserna i Köpenhamn för dig som är sugen på en liten Danmark-trip. Jag var själv där i november och vår middag på restaurang Höst har etsat sig fast i minnet på fler sätt än ett kan jag säga, allt från maten till toaletten var minnesvärt. I det här numret har vi en liten badrumsspecial och ett av mina bästa tips är faktiskt att spana in restaurangtoaletter, de är oftast mycket mer spännande än privata badrum.

Det här numret domineras annars av våren och den stundande sommaren. Vår stylist Elin Hermansson har valt ut sina favoriter bland årets utemöbler i shoppingjobbet. Vi bjuder också på massor av idéer och tips inför sommarens trädgårdsliv. Jag tycker mig se en tydlig trend att vi inreder våra trädgårdar mer och mer. Trenden kommer från loungiga miljöer på varmare breddgrader. En utedusch med varmt vatten i kranen, ett utekök med öppen eld, en pergola vars tak håller inne värmen från gasolvärmaren är alla försvenskade versioner av drömmigt hotellhäng vid medelhavet.

Sista sidan i tidningen, Fantasten, är en personlig favorit. Det är alltid lika kul att höra vad personer man tycker om eller ser upp till har för oväntade intressen. I det här numret berättar Carin Rodebjer om sin kärlek till livsberättelser i form av dokumentärer och biografier. För mig var det total igenkänning, jag älskade att läsa biografier som barn och började själv på en bok om starka, historiska kvinnor som 12-åring. Tänk Heliga Birgitta och Drottning Kristina i en rafflande mix. Dags att återuppta det intresset genom att plöja Carins dokumentärtips, hennes förebilder låter dessutom lite glamorösare än mina.

Trevlig läsning!

Louisa Hammarbäck
Chefredaktör

"Häng med oss på Instagram @plazainterior

Bloggar


Redaktionsbloggen

På redaktionsbloggen får du följa med Plaza Interiörs medarbetare läs mer...


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...