Att lära sig om inredningsdesign från lottovinnare

16. mars 2017

I samarbete med Andrea Hedqvist

Inspiration för inredningsdesign kan komma från många ställen. Det kan komma från att noggrant gå igenom Illums Bolighus kataloger eller från fantastiska stilbloggar som AnnaLeenasHem. Idéerna kommer åtminstone ofta tillsammans med ett pris som kan få en till tårar!

Därför kändes det som att det kunde vara en rolig idé att fundera på hur vi kunde designa våra hem om vi hade turen att vinna stort på lotto.

Om man har lite känsla för stil hade man antagligen tagit sig till den kända inredningsbutiken Svenskt Tenn för att lägga händerna på deras legendariska tyger, men det verkar som att lotterivinnare i regel har andra tankar angående stil.

En studie avslöjade nyligen den ganska deprimerande nyheten att det vanligaste köpta föremålet efter en lottovinst är något så oglamoröst som en tvättmaskin! Medan det förvisso inte låter så dumt så visar det prov på lite bristande fantasi när det kommer till inredningsdesign.

Till och med när lotterivinnare blir lite mer äventyrslystna med sina inredningsinvesteringar så verkar det som att de allt för ofta hamnar lite snett på stilbarometern.

Ett nytt badkar, walk-in-garderober och spelrum är det som lottovinnare spenderar sina pengar på. Det visar att att elegans och raffinemang inte är något som dessa tursamma människor har så mycket för.

Så, om vi hade turen att vinna på lotto, eller om vi hade vunnit en megajackpot på en spelautomat, vad hade varit det ultimata sättet att spendera denna nya förmögenhet på?

Enligt statistiken flyttar 82% av alla lottovinnare efter det att de vunnit. Ett lite mindre stressigt sätt att spendera dessa vinster på skulle kunna vara att istället anpassa ditt hem efter några av 2017:s största trender inom inredningsdesign.

Ett av årets största hits ser ut att vara dyr marmor, något som definitivt kan addera en lyxig känsla till ditt hem. Sen har vi den klassiska moderna stilen från mitten på århundradet som kan hittas på Nordiska Galleriet, en stil som man faktiskt kan ha råd med efter en storvinst på lotto.

Så, oavsett om du spenderar dina sexton miljoner Euro från spelautomaterna eller firar din lottovinst så verkar det som att det finns många olika sätt som du kan spendera pengar om du vill komma ett steg närmre ditt drömhem!

Bedroom goes spring

5. mars 2017

När barnen sov middagslur passade jag på att snabbt bädda om med mina nya linnesängkläder som jag beställde från Ellos härom veckan. Påslakansetet hade jag sedan tidigare, men slog nu till på sängkappa i samma färg. Blev så fint! 

Franskudde här och den vita med ränder här

Den med fransar kan mycket väl få hänga med en våning ner till soffan, MEN först ska dom njutas i sovrummet som stått på fixarpaus för länge. 

Min kollega talade länge och väl om hur gott det luktar om citronträd när dom blommar, jag var väl inte så svårövertalad heller direkt. Hepp! Undra hur länge citronerna blir hängandes innan någon klåfingrig liten krabat vill smaka haha. 

Följ mig på instagram @pernillaplazainterior där jag hänger allt som oftast!

Helgens lugn

27. februari 2017

Helgens lugn, ja för lugnt har det sannerligen varit med små ungarna på vift. Jag tog mig en liten loppisrunda på lördagen, köpte fina gamla leksaker. Kom hem, drack kaffe och gick skrotandes runt här hemma. En underbar paus från det vardagliga. Nu har jag såklart tusen nya ideer efter tid till tanke, och först ut blir nog sovrummet som ska få sig lite nya textilier och förhoppningsvis en gavel inom kort. 

Vardagsfint

14. februari 2017

Jag använder ryggsäck varje dag till och från jobbet och det här är min nya från Gaston Luga. Ryggsäcken har en bakomliggande historia som handlar om ryggsäcken som resekompanjon (vilket gör det hela ännu bättre eftersom jag är så ressugen just nu) med bl.a passficka och slitstarkt canvastyg. Carl som är ägaren av företaget träffade fransmannen vid namn Gaston Luga under en av sina resor och fann då inspiratonen.

Svårt att välja färg, men jag förälskar mig oftast i skinndetaljer. 

Jag som inte brukar köpa fredagsblomma kom hem med en stor stor eucalyptus i helgen. 

För dom små.

6. februari 2017

Så glammigt, Wera Wang för den lilla donnan! Det är verkligen inte lätt det här med presenter åt dom små skatterna. Inne hos Giftstory hittade jag faktiskt några små önskningar jag inte sett på så många ställen tidigare. Bland annat då märket Wera Wang, asken får rymma dom allra finaste smyckena. 

Här tillsammns med fotot på när vi shoppade i storstan, tycker det passade sig lite fint ihop haha. Modeikonen. 

Och så den här boken, med sådär fina pappriga sidor och illustrationer. Djurbilder som man faktiskt helst skulle vilja rama in och hänga upp. Om ni besöker mig på instagram (pernillaplazainterior) kan ni vara med och tävla om en, gäller veckan ut. 

Den här boken får ännu inte barnen bläddra i själva, men desto bättre, eftersom det då resulterar i en gemensam stund. 

Framsidan av boken. Ett himla fint tips inför babyshower, dop eller 1 årskalas. Här hittar ni mer...

Häng med oss på Instagram @plazainterior


Bloggar


Pernilla Jansson

Inredaren Pernilla Jansson är Plaza interiörs bloggare nummer 1!
läs mer...


Prenumerera: Kolla våra aktuella erbjudanden...

Poll

Vilket rum ska du renovera nästa gång?

Resultat